9788791392276Oversat fra engelsk til dansk

For første gang fortæller Cynthia Lennon den sande og usminkede personlige historie om sit ægteskab med den mand, der endte med at blive den mest tilbedte og beundrede af de fire fra The Beatles.

”Nu er tiden kommet, hvor jeg føler mig parat til at fortælle sandheden om John og jeg, vores år sammen og årene efter hans død. Der er så meget, jeg aldrig har sagt, så mange hændelser, jeg aldrig har fortalt om, og så mange følelser, jeg aldrig har udtrykt. Stor kærlighed på den ene side; smerte, pinsler og ydmygelser på den anden. Kun jeg ved, hvad der reelt skete mellem os, hvorfor vi blev sammen, hvorfor vi blev skilt og hvilken pris, jeg har betalt for at være Johns hustru.”

John Lennon og Cynthia Powell blev kærester som 18-årige i 1958 i Liverpool. De var gift fra 1962-1968 og fik sammen sønnen Julian. Gennem bogen ”John” bliver ikonet John Lennon til et menneske på godt og ondt som kæreste, ægtemand, far og musiker. Og man får historien om The Beatles fra en helt ny og anderledes vinkel. Møder drengene John, Paul, George og Ringo og er med dem gennem musikhistorien.

“Bogen er et must for alle, der interesserer sig for The Beatles, for opvæksten fra under krigen og frem i Liverpool og scenen som The Beatles udsprang fra. Samt ikke mindst for dem der vil se fænomenet John Lennon fra en anden vinkel”, 5 stjerner Gaffa.

“Jeg kan især anbefale beskrivelserne af den tidlige ungdom, hvor Cynthia giver et billede af en troskyldig tid, hvor hun lagde ambitionerne i sit skød og lod John om at møde verden”, skriver Torben Bille.

“John” har noget, ingen af de andre af efterårets dansksprogede Beatles-udgivelser har: Et førstehåndskendskab til emnet”. Berlingske 5 stjerner

“En god og velskrevet biografi om John Lennon … der bidrager med mange nye oplysninger om Johns baggrund og tiden inden verdensberømmelsen”, lektørudtalelse

“Den bidrager med nogle hidtil usete stumper af historien og hiver John Lennon ned i øjenhøjde. John er naturligvis obligatorisk læsning for Beatles-fans”. Weekendavisen

Udkom i 2010