Oversat fra norsk9788793783324

En middag i Rom er en unik fagbog om gastronomi, kulturhistorie, verdenshistorie o.m.a. Det er en original form Andreas Viestad har fundet og bogen er både velskrevet, informativ og tankevækkende.

“Der er mere historie i en tallerken med pasta end i Colosseum eller noget andet historisk mindesmærke,” skriver forfatteren.

Gennem et måltid i Rom tager Andreas Viestad os med på enkulinarisk rejse i historien. Det handler om, hvordan en lille by inde i landet blev verdens største imperium, om smagen af grillet kød, der gjorde os til mennesker, om den milde rus fra en halv flaske vin, den sød-sure smag af mafia og slaveri og jagten på den oprindelige pasta carbonara. Tankevækkende og underholdende om smagene, der formede historien.

“Sprudlende og appetitvækkende levendegørelse af vores historie gennem hvad der kunne kaldes “kulinarisk arkæologi”. For elskere af – og nysgerrige på – Rom, mad og kulturhistorie … Velskrevet og velredigeret. Man bliver på en gang klogere, vanvittig godt underholdt og frygtelig sulten.” Bibliotekerne

“De bedste fagbogsforfattere er i stand til at overbevise læseren om, at netop det tema, de skriver om, er det vigtigste i hele verden. Andreas Viestad er sådan en forfatter. I denne bog tager han læseren ikke kun med til Rom, men til en tilstand hvor alt, absolut alt, er interessant, forbløffende, vigtigere og ofte meget mere morsomt, end du havde troet”. Bjørn Gabrielsen, forfatter og skribent i Dagens Næringsliv

”Glimrende øjenåbner … Folkeoplysning på højt plan”. Dagbladet, 5 stjerner